Yleisohje Villasillan siltyskuville on kahdenpisteensilitys 10sec+10sec (lisään tästä oman videonsa myöhemmin tähän samaan postaukseen – vaikka hyvin hopea/kulta-videokin tekniikan näyttää), mutta ihan kaikkiin se ei päde: kulta, hopea ja heijastava tarvitsevat paksuutensa vuoksi kolmenpisteensilityksen 15sec+10sec.

Silityskuvat tuottaa usealle päänvaivaa, silityskuva nimitys on ehkä hämäävä koska näitä EI silitetä, ne painetaan käyttäen lämpöä apuna, eli mitä enemmän saat oikean lämmön lisäksi painoa kuvan päälle sen paremmin kuva tulee pysymään – suurin osa ekassa pesussa/käytössä irtoavista kuvista usein myös johtuu tästä että painetta ei ole ollut riittävästi. Eli ihan reippaasti vaan sitä oman kehon painoa molemmin käsin raudan päälle! Prässissä tämä onnistuu automaattisesti, mutta silitysraudalla näitä kiinnitetään aivan yhtä hyvällä lopputuloksella.

Itse käytän aina teflonpaperia kuvan ja lämmönlähteen välissä, koska pieleen mennessään (liika aika/kuumuus) myös suojakalvo alkaa sulamaan ja voi tarttua rautaan.